Sådan beregnes megabyte per sekund

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af antallet af megabiter pr. minut, hvor din fil downloades.

2.

Opdel det nummer med 8. Hvis du f.eks. Downloader 800 megabit per minut, dividerer du det med 8.

3.

Opdel nummeret fra trin 2 med 60. Dette er hvor mange megabyte per sekund Du downloader.

Tips og advarsler

  • Du kan ofte springe nogle trin, da mange hjemmesider vil fortælle dig, hvor mange megabitter du downloader per sekund. I dette tilfælde skal du bare dividere med 8 for at finde ud af, hvor mange megabytes pr. Sekund du downloader.
  • Hvis hastigheden er beregnet i kilobits per sekund frem for megabits per sekund, dvs. du downloader ved 100Kbps divider det tal med 1.000 (der er 1.000 kilobit i en megabit) og divider derefter det nummer med 8 for at finde ud af din megabyte pr. sekund hastighed.
  • Sørg for at du arbejder med megabitter eller kilobits per sekund, når du gør matematikken og ikke megabyte eller kilobytes per sekund, da dette kunne smide dine numre væk. Vær også opmærksom på at kilobitter og megabitter måles i multipler på 1.000, mens kilobytes og megabyte måles i multipler på 1.024, hvilket betyder at der er 1.000 kilobit i en megabit, men der er 1.024 kilobytes i en megabyte. Det kan være lidt forvirrende at holde sig lige så sørg for ikke at få de to forvirret.
  • Beregning af antallet af megabyte du kan downloade pr. Sekund i modsætning til den mere standarddefinition, som er antallet af megabiter pr. Sekund, som du kan downloade, er et grundlæggende matematisk problem, som man virkelig ikke skal gøre. Årsagen til Dette er en tilbagesendelse til de tidlige dage af computere, når downloadhastigheder blev målt i bit snarere end byte - der er 8 bit i en byte. Matematikken sidder fast med os selv i en æra, hvor tal måles i gigabyte og endda terabyte, aldrig sind i single bits.