Software til en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug

De fleste webhostingfirmaer tillader FTP-adgang for deres kunder. Denne adgang giver dem mulighed for at flytte flere filer på deres webrum ved hjælp af en FTP-klient. Mens FTP er populær til brug på internettet, kan du også bruge den til at overføre filer på et hjemmenetværk.

Oprettelse

Et populært og simpelt program til oprettelse af en FTP-server er FileZilla Server. Created for Windows, fungerer FileZilla server godt i Linux ved hjælp af Wine, en Windows emulator. En dybtgående vejledning om at bruge FileZilla til at oprette en FTP-server er tilgængelig under Ressourcer. Et andet godt understøttet program til oprettelse af FTP-servere er Wing FTP-software.

Adgang

Ud over at tilbyde et program til oprettelse af servere, giver FileZilla dig også adgang til FTP-netværk fra en simpel grænseflade, der virker på Windows, Linux , og Mac OS X. Der er en række funktionelle klienter til adgang til FTP-netværk, herunder WinSCP og SmartFTP. FTP-servere tilbyder et effektivt middel til overførsel af filer mellem computere. I modsætning til e-mail eller instant messaging-baseret filoverførsel, kan du tilføje og fjerne flere eller store filer med minimal opstyr. For at få adgang til et FTP-netværk skal du have et program til at tilføje og fjerne filer samt serverplads.