Fordelene ved at oprette et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Breakneck-hastigheden af ​​den teknologiske udvikling har gjort tilgængelige forskellige enheder, som folk kan bære bekvemt og modtage uafbrudt internetadgang. Mange mennesker ejer mere end en enhed, der kræver en IP-adresse og en internetforbindelse. For eksempel kan en person med en iPhone og en personlig bærbar computer overføre filer fra en enhed til den anden. Dette gør det fordelagtigt at oprette et hjemmenetværk for at lette hurtige og nemme filoverførsler.

Printerdeling

Printere er en af ​​de vigtigste eksterne enheder, der bruges af hjemmecomputere. Uden et netværk er printeren normalt forbundet til en computer. Du har et par besværlige muligheder for at udskrive fra en anden computer under disse omstændigheder. Installer printeren på din anden computer, tag stikket ud af den første computer, sæt den i den anden og start printeren. Den anden tilgængelige mulighed er at kopiere filen til en USB-pind og overføre den til den computer, der allerede er tilsluttet printeren. Begge valg er tidskrævende og ubelejligt. Med et hjemmenetværk skal brugeren kun vælge printeren og give udskrivningskommandoen for at starte processen.

Internetforbindelser

De fleste enheder gøres næsten ubrugelige uden internetforbindelse. Opret et hjem trådløst lokalnetværk (LAN) for at gøre det muligt for flere computere at dele den samme internetforbindelse. Hvis du deler dit hus eller lejlighed med andre internetbrugere, er et LAN gavnligt, fordi det giver alle brugere mulighed for at være online samtidigt fra ethvert værelse i boligen. Sørg for at give tilstrækkelig sikkerhed til netværket ved hjælp af adgangskodebeskyttelse og andre indstillinger for at forhindre en potentiel ondsindet outsider fra at pochere din internetforbindelse.

Gaming

Et bredt udvalg af computerspil, som f.eks. Counter Strike og Age of Empires , er designet til at blive afspillet i multiplayer modes. Et LAN gør det muligt at forbinde et stort antal brugere i dit hjem til spilserveren samtidigt. Et for stort antal mennesker, der forbinder samtidig, kan dog føre til overbelastning i bredbånd, hvilket resulterer i problemer med langsom forbindelse.