Forskellige typer netværkshardware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværkshardware refererer til det computerudstyr, der bruges til at forbinde forskellige computere sammen, skabe et netværk. Netværk er almindeligt anvendt i informationsteknologi. Faktisk er internettet i sig et stort netværk, der forbinder et stort antal servere med brugerne 'pc'er og bærbare computere. Der er tre hovedtyper af netværkshardware: routere, switchere og netværkskort (NIC'er).

Routere

En router er en netværkshardwareenhed, der forbinder computernetværk. Det fungerer som en slags gateway, der forbinder to eller flere netværk og omdirigerer udveksling af datapakker mellem dem. For eksempel kan en router bruges til at forbinde en brugers computer til internettet via en bredbåndsforbindelse. Der oprettes et netværk mellem brugeren og routeren, og der oprettes et andet netværk mellem routeren og internetudbyderen (ISP) . Routeren forbinder de to netværk, så brugeren kan surfe på internettet på en hurtig og sikker måde.

Switches

En netværkskontakt er en computernetværksenhed, der bruges til at kombinere flere porte inden for et lokalt område netværk (LAN). Netværk skifter kopieringsrammer (pakker med data) fra en port til en anden. Med andre ord hjælper de omdirigering af trafik mellem computere i et lokalt netværk.

Netværksgrænsefladekort

Netværksgrænsefladekort er dele af netværkshardware, som er installeret i pc'er og bærbare computere, hvilket gør det muligt for fysisk adgang til computerens bundkort et LAN. Den mest almindelige protokol for NIC'er er Ethernet: Det er et Ethernet NIC, der gør det muligt for de fleste at få adgang til bredbåndsinternet via en kabelforbindelse.