Hvad kan data kommunikation have til et hjem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Datakommunikation er, når to computere (eller andre elektroniske enheder) udveksler data med hinanden. Dette gør det muligt for disse enheder at kommunikere, få adgang til delte filer og generelt fungere som et fællesskab snarere end bare i et vakuum.


Fra 2010 er datakommunikation almindelig i en bred vifte af sammenhænge. Disse omfatter, men er bestemt ikke begrænset til, hjemmet.

Shared Internet

En vigtig anvendelse af datakommunikation er netværk af flere computere. Dette er mest effektivt, når du overvejer internettet: Uden et netværk kan kun en computer bruge den husholdnings internetforbindelse på én gang. Dette kan være yderst frustrerende, hvis der er flere computere i huset.Ved at forbinde computere via et fælles modem elimineres denne frustration, da modemet forbinder til internettet og kommunikerer sine data til computere i huset i stedet for blot at have en computer adgang til internettet direkte.

Fildeling

Fildeling er en anden glimrende brug af datakommunikation i hjemmet. Hvis et medlem af husstanden har filer, som et andet medlem af husstanden har brug for eller ønsker, kan han bare overføre disse filer via et kablet eller trådløst netværk. Dette er meget mere effektivt end at sætte filerne på et flashdrev, cd eller anden tredjeparts lagringsenhed. Flytning af filer via et netværk er bare et spørgsmål om at klikke dem på en computer, trække dem til ikonet på den anden computer og slippe ud. Flytning af dem via en tredjeparts lagringsenhed er derimod et spørgsmål om at klikke på filerne, trække dem til tredjepartslagerenheden, frigive dem og vente på, at de kan indlæses på enheden, fjerne enheden fra første computer, tager den til den anden computer, trækker filerne på den anden computer og venter på, at de skal indlæses.

Gaming

PC-spil gør det ikke muligt at spille multiplayer-spil som konsolspil. der er normalt kun en mus, et tastatur og en relativt lille skærm. Ved at bruge datakommunikation (igen, et netværk) kan folk spille PC-spil mod hinanden ved at bruge to pc'er. Dette gør spil til en helt anden oplevelse - at spille mod en levende person er helt anderledes end at spille mod computeren.