Sådan blokerer du websteder i ISA

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på den computer, der har ISA installeret. Vælg 'Alle programmer', og klik derefter på 'Microsoft ISA Server' og klik på 'ISA Management' for at åbne din hovedkonsol.

2.

Dobbeltklik på 'Servere og arrayer' for at udvide en liste over muligheder. Klik på din ISA-servers navn for at udvide et andet sæt valgmuligheder. Klik på 'Policyelementer'.

3.

Højreklik på 'Destinationsæt' i listen over muligheder og vælg 'Ny'. I listen over muligheder skal du klikke på 'Indstil.' Dette åbner en ny konfigurationsskærm.

4.

Skriv webstedets domænenavn eller IP-adressen i tekstfeltet 'Sæt' i konfigurationsvinduet. Klik på 'Afvis' og klik derefter på 'OK'. Dette blokerer den angivne hjemmeside for dine netværksbrugere.

Microsoft Internet Security and Acceleration Server (ISA) er et servicedrev på et Windows-netværk, der styrer webstedsadgang og tilladelser til dine brugere. En mulighed, du har i ISA, er evnen til at blokere websteder, så brugerne ikke kan se uautoriserede websider. Dette gøres typisk for at blokere porno, gambling og andre upassende hjemmesider. Du kan opsætte blokerede websites i den vigtigste ISA-konfigurationskonsol.