Sådan kontrolleres brug af netværksbåndbredde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til Microsofts netværksmonitor download side og klik på linket for den relevante pakke, enten 32-bit eller 64-bit version (se Resources). Dette downloader skærmen til din computer.

2.

Åbn den downloadede fil og klik på 'Ja'.

3.

Klik på 'Næste' at overgå det indledende materiale. Accept vilkårene i licensaftalen og klik på 'Næste'.

4.

Fortsæt med at følge installationsprocessen, indtil du installerer programmet helt gennem guiden.

5.

Åbn netværksskærmen ved at klikke på 'Start' menuen, klikke på 'Alle programmer', rulle til 'Microsoft Network Monitor' og klikke på 'Microsoft Network Monitor.'

6.

Klik på 'Ny optagelse' lige under topmenuen. Klik på 'Start' for at starte overvågningsprocessen. Klik på 'Stop', når du er færdig med at fange. af trafik på din computer, skal du måske vente lidt mere end normalt, hvis du vil fange en betydelig log på dit netværk. F eller små DSL-netværksforbindelser, prøv at fange dit netværk i ca. tre minutter eller mere. Hvis du kører denne skærm på en stor server med stor trafik, skal du dog holde det i et par sekunder for at forhindre en høj ressourcebehov og overvældende store logfiler.

Microsoft indeholder et værktøj i nogle af dets operativsystemer til at overvåge din båndbredde på alle dine netværksadaptere. Hvis du ikke har Microsoft Network Monitor, skal du gå til Microsofts hjemmeside for at downloade netværksskærmen uden omkostninger. Denne applikation giver dig mulighed for at vælge, hvilken netværksadapter du vil overvåge og registrere trafikken på en log, som du kan læse, når du er færdig med at overvåge netværket. Applikationer som dette er nyttige, når du vil spore problemer eller angreb på din internetforbindelse.