Sådan spærres et internetsted i Microsoft 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2003 og vælg 'Kør'. Skriv 'gpedit.msc' i tekstboksen og klik på 'OK'. Dette er genvejskommandoen for at få adgang til din GPO-editor.

2.

Klik på knappen 'Brugerkonfiguration' på venstre side af computeren. Dette udvider en liste over muligheder. I disse muligheder skal du klikke på 'Politikker', derefter 'Windows Indstillinger', 'Internet Explorer', 'Vedligeholdelse' og derefter 'Sikkerhed' og derefter 'Sikkerhedszoner' og til sidst 'Indholdsbedømmelser'. Bemærk flere valgmuligheder i centerdisplaypanelet.

3.

Dobbeltklik på politikindstillingen mærket 'Sikkerhedszoner og indholdsbedømmelser'. Dette åbner et konfigurationsvindue. Klik på 'Rediger indstillinger' i afsnittet 'Indholdsbedømmelser'. Dette åbner et vindue, hvor du tillader eller benægter websites.

4.

Skriv navnet på det websted, du vil blokere. Klik på 'Aldrig' på højre side af vinduet for at blokere adgangen til hjemmesiden. Hvis du vil tilføje et andet websted, skal du indtaste det andet websted og klikke på 'Aldrig' igen. Fortsæt dette, indtil alle websteder, du vil blokere, er angivet.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Luk GPO editoren for at fuldføre indstillingerne. Næste gang brugere logger ind på netværket, blokeres webstederne fra browseren.

'GPO-editor' i Windows 2003-serverens operativsystem styrer flere sikkerheds- og tilladelsesindstillinger for dit netværk. GPO editoren giver dig mulighed for at blokere visse websteder, hvilket betyder, at brugere ikke kan gennemse eller læse hjemmesiden fra det interne netværk. Dette beskytter dit netværk mod virus eller anden malware, der kan føre til tab af data eller stjålet information.