Cat5e netværkskabel specifikationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ethernet-netværk blev oprindeligt forbundet sammen med kategori 3-kabel, som kun var egnet til 10 megabit netværk. Med udgivelsen af ​​100 megabit-netværk skulle Ethernet-kablet opgraderes til kategori 5. Til sidst blev kategori 5e-standarden udgivet for at erstatte kategori 5. Med Cat5e kan Ethernet-netværk operere med gigabit-hastigheder.

Maksimalt Længde

Den maksimale brugbare længde på et enkelt Cat5e-kabel er stadig 100 meter, ligesom Cat5-kablet. Når et kabel er længere end 100 meter, er det elektrisk ikke i stand til at fortsætte med at føre et pålideligt signal, fordi Ethernet-standarderne ikke giver tilstrækkelig strøm til kablet for at tillade yderligere afstand.

Pinout-ledningsordre

Standard Ethernet-netværk ved hjælp af Cat5e-kablet har deres stik forbundne i følgende rækkefølge: orange / hvid, orange, grøn / hvid, blå, blå / hvid, grøn, brun / hvid, brun. Årsagen til dette er, at den elektriske krydsning reduceres kraftigt, når data overføres via kablet.

Ledermængde

De fleste Ethernet-kabler bruger UTP-ledninger (Ushielded Twisted Pair). Disse individuelle ledninger er 24 AWG i størrelse. De fleste Ethernet-kabelledere er strandet, hvilket betyder, at hver leder består af flere kobberfibre, hvilket hjælper med fleksibilitet.