Connectionless Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Efter en forbindelse er etableret, kan dataintegritet styres ved at sekventere datapakker til den samme session. Uden at etablere en forbindelse er disse datahåndteringsfunktioner ikke mulige. UDP sender kun pakker i den ene ende og modtager dem på den anden. Om disse pakker er ude af rækkefølge eller har beskadiget eller tabt data, kontrolleres ikke.

Funktion

Formålet med UDP er at tilbyde et letvægtsalternativ til TCP. Hvor applikationer udfører deres egen dataintegritetskontrol eller har alternative forbindelses-etableringsprocedurer, anvendes UDP. UDP blev populært med multimedieapplikationer som video streaming og internettelefoni, som har separate procedurer for dataintegritet og session management.

Nedre niveauer

Da forbindelsen er transportlagets ansvar, lagene i protokollestakken Under dette niveau er også forbindelsesløse, fordi de sender data ud og sender modtagne data op i stakken uden at kontrollere dataene eller etablere en forbindelse. Netværksprotokoller grupperes efter funktion i en protokolstabel. Den mest berømte af disse stakke kaldes TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) stakken. Etableringen af ​​en forbindelse er transportlagets ansvar i denne stak. Der er flere transportlagsprotokoller tilgængelige. TCP og RDP (Pålidelig dataprotokol) er begge forbindelsesorienterede. User Datagram Protocol (UDP) er TCP / IP-forbindelsesfri transportprotokol.