Definition af '' NBNS-protokol ''

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Når der tilføjes et nyt knudepunkt til et NetBIOS-netværk, skal det tildeles et navn, som er unikt inden for det pågældende netværk. For at teste om det ønskede navn var unikt, ville NetBIOS-registreringsprocessen oversvømme netværket for at søge det pågældende navn. Hvis der ikke blev returneret noget svar efter et par sekunder, blev det antaget, at navnet var tilgængeligt for en ny node. Denne pause indeholdt registreringsprocessen. NBNS blev oprettet for at erstatte denne procedure.

Funktion

NBNS opretholder et centralt register over alle deltagere på et netværk. Dette muliggør en hurtig forespørgsel for at fastslå, om et forespurgt navn allerede er reserveret. NBNS forenkler og fremskynder processen med at registrere et nyt netværksknudepunkt.

Ledelse

Som med Netværksadresseoversættelse (NAT) og Domain Name System (DNS) kan NBNS også oversætte til IP-adresser. Navnetjenesten er tilgængelig via et sæt anmodningsmeddelelser. Formatet af disse meddelelser er defineret i NBNS-protokollen. NBNS står officielt for 'NetBIOS Naming Service', men er almindeligvis kendt som 'NetBIOS Name Service.' Dette er et system til registrering af medlemsnavne på et NetBIOS-over-TCP-netværk. På Windows-systemer er NBNS kendt som WINS (Windows Internet Name Service).