Formålet med et domænenavnssystem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hierarkier

Domenenavne er grupperet i en række topniveau domæner eller TLD'er som .com, .net, .org og .gov. Derudover har hvert land sit eget topdomæne: for eksempel er topdomænet for USA '.us'; '.fr' repræsenterer Frankrig, '.in' betegner Indien og så videre. TLD'en vises i slutningen af ​​det fulde domænenavn.Det andet niveau domæne indeholder navnet på hjemmesiden. For eksempel i 'ehow.com' er det andet niveau domænenavn 'ehow'.Det tredje niveau domæne, der vises i begyndelsen af ​​nogle domænenavne, blev brugt i de tidlige dage af World Wide Web for at angive, at domænet var enten et websted (repræsenteret af '.www') eller et filoverførselssted ('.ftp'). Domænet på tredje niveau bruges nu til at betegne et underdomæne, som ofte kun er et underafsnit af en bestemt hjemmeside.

Praktisk

Uden DNS vil personer, der ønsker at få adgang til en bestemt online ressource kende IP-adressen eller ville være forpligtet til at se det op. IP-adressen er en besværlig række trecifrede tal adskilt af prikker eller decimaler. DNS-systemet konverterer automatisk disse lange tal til praktiske domænenavne, som mennesker nemt kan bruge og huske.

Optimeret service

Topdomænet dominerer ofte oprindelseslandet gennem en to-tegns forkortelse. Evnen til at anerkende websites efter land giver de nationale registreringsselskaber mulighed for at anvende den bedste blanding af sproglige og kulturelle politikker for disse domæner og derved optimere hjemmesider for nem adgang til brugere i hver nation. Internettets domænenavnssystem eller DNS gør internettet lettere og mere intuitivt på internettet. Det giver de mange millioner computere, der er tilsluttet internettet, mulighed for at finde hinanden og kommunikere effektivt. DNS giver også de enkelte nationer mulighed for at identificere og optimere deres websteder for lokale befolkninger, ifølge Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.