Hvad er EIGRP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

EIGRP er baseret på IGRP eller Interior Gateway Routing Protocol. IGRP er en distance-vector interiør gateway routing protokol udviklet af Cisco. En indvendig gateway routingprotokol udveksler routinginformation i autonome systemer eller netværk styret af en enkelt enhed, såsom en internetudbyder.

Distributionsvektorrute

Distributionsvektorprotokolprotokollen anvendt i IGRP og EIGRP definerer routere eller enheder, der forbinder og udveksler data mellem computernetværk, som vektorer af retning og afstand. En vektor er i det væsentlige et element i rummet, der bestemmes af en bestemt retning. Distance-vector routing bruger disse vektorer til at bestemme, hvordan pakker eller datagrupper skal sendes eller udveksles blandt routere.

Fremskridt

EIGRP tilbyder en avanceret form for afstandsvektor-routingsprotokollen fundet i IGRP. Denne EIGRP-protokol gemmer tidligere dirigerede data i et system af tabeller, hvor det analyseres ved hjælp af algoritmer eller matematiske beregninger, i det væsentlige for at bestemme den hurtigste og mindst overbelastede rute til fremsendelse af fremtidige datapakker. Dette minimerer routing ustabilitet samt båndbredde og processorkraft anvendt i routere til at transmittere data. Routingprotokoller eller sæt af standarder og retningslinjer sikrer, at digitale data rutes eller kanaliseres korrekt mellem netværkscomputere. EIGRP, eller Enhanced Interior Gateway Routing Protocol, er en routingprotokol.