Sådan fejlfindes NETGEAR, der ikke var i stand til at forbinde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern eventuelle objekter mellem routeren og den trådløse computer, der kan forårsage signalforstyrrelser. De fleste husholdningsgenstande skaber ikke en fuldstændig afbrydelse af det trådløse signal, selv om nogle elektronik, såsom trådløse telefoner, kan. Trådløse telefoner opererer normalt på 2,4 GHz båndbredde, hvilket er frekvensen, der bruges af Netgear trådløse router. Afbryd midlertidigt alle trådløse telefoner for at udelukke signalinterferens. Kontroller også, at ingen store eller faste metalgenstande som f.eks. Køleskabe sidder inden for 5 meter fra routeren.

2.

Slut et Ethernet-kabel til routeren og sæt den anden ende ind i en computers Ethernet-port. Åbn en internetbrowser og indtast routers lokale IP-adresse i browserens URL-bar. Log ind på Netgear-routerens indstillingsmenu ved at indtaste det administrative brugernavn og adgangskode. af routeren har loginnavnet som 'admin' og adgangskode som 'adgangskode'. Den lokale IP-adresse er fabriksindstillet til '192.168.1.1.'

3.

Klik på fanen mærket 'trådløs' i routerns hovedindstillingsmenu. Vælg 'Aktiver SSID-udsendelse' og indtast et navn til den trådløse udsendelse. Gå til fanen 'Trådløs sikkerhed' og vælg en sikkerhedstilstand. En fælles tilstand er WAP og giver mulighed for delte adgangskoder ved hjælp af bogstaver og tal. Opret en adgangskode og klik på 'Gem' for at gemme de nye indstillinger. Afslut browser og afbryd Ethernet-kablet. Brug den trådløse computer, så prøv at oprette forbindelse til det trådløse netværk med det navn, der netop blev oprettet. Åbn en hjemmeside for at teste forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Hvis trådløse telefoner, der opererer på 2,4 GHz båndbredde, afbryder trådløse signaler, ændrer broadcastfrekvensen af den trådløse router. Denne ændring kan foretages i hovedmenuen i routerens indstillinger.
  • Netgear trådløse routere er ikke immune over for de fælles problemer, der findes i trådløst netværk. En Netgear-router, der ikke vil oprette forbindelse til trådløse enheder, har sandsynligvis ikke mere end nogle få ændringer i dens indstillinger. Fjernelse af problemer forårsaget af signalinterferens og justering af indstillingerne for en Netgear-router vil skabe en pålidelig forbindelse til enhver trådløs enhed. For at ændre indstillingerne for en Netgear trådløs router uden mulighed for at oprette forbindelse til den trådløst, kræver et standard Ethernet-kabel.