Sådan finder du ud af, hvem der bruger min IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Bekræft problemet

1.

Kontrollér, at et system har en overlappende IP-adresse. Simpelthen genstart computeren, der rapporterede problemet for at se, om det stadig rapporterer fejlen om en modstridende IP-adresse.

2.

Få adgang til en Windows-kommandoprompt. For at begynde, skal du klikke på Windows-logoet på proceslinjen eller Start og Kør for et Windows XP-operativsystem). Skriv derefter kommandoen 'cmd.' Tryk derefter på Enter-tasten. Dette åbner en Windows-kommandoprompt.

3.

Skriv 'ipconfig' u0026 lt; Enter u0026 gt; ind i kommandoprompten. Dette viser den IP-adresse, som systemet forsøger at bruge.

4.

Se i udgangen af ​​kommandoen for at identificere den IP-adresse, der er tildelt til netværksgrænsefladen. De vigtige oplysninger vil ligne følgende:Trådløs LAN-adapter Trådløs netværksforbindelse:

IPv4-adresse ....... .: 192.168.1.119Hvis IP-adressen begynder med '169', blev der ikke tildelt en IP-adresse til computeren, og din netværksadministrator kan yde assistance. < br />


Hvis adressen ikke begynder med '169', skal du skrive ned den IP-adresse, systemet forsøger at bruge.

5.

Slå computeren fra.

6.

Afbryd computeren fra netværket.

Brug Ping

1. < / p>

Skriv kommandoen 'ping -a' efterfulgt af IP-adressen i kommandopromptvinduet. Hvis f.eks. Den IP-adresse, du tidligere har identificeret, er '192.168.1.119', vil du køre denne kommando: ping-a 192.168.1.119

2.

Se på output fra kommandoen. Dette vil identificere systemets navn med IP-adressen. Et eksempel på udgangen af ​​kommandoen er:C: \ u0026 gt; ping-a 192.168.1.119


< br /> Pinging LoraP [192.168.1.119] med 32 bytes data:

Svar fra 192.168.1.119: bytes = 32 tid u0026 lt; 1ms TTL = 128

3.

Kontakt din netværksadministrator for at få hjælp, hvis du ikke kan identificere computeren ved hjælp af den IP-adresse, der blev tildelt din computer.

Tips og advarsler

< li> Hvis dit netværk er konfigureret til at bruge dynamiske IP-adresser (DHCP), skal det ikke have en IP-adressekonflikt.
  • Hvis du stadig ser en IP-konflikt efter en start af systemet, skal du kontakte en systemadministrator .
  • Intet er mere frustrerende end at tænde for en computer og modtage en besked om, at din internetprotokol (IP) adresse allerede er i brug. I mange tilfælde er processen med at identificere navnet på computeren i modstrid med din IP-adresse meget ligetil. For Microsoft Windows-brugere kan læring en kommando give en enkel metode til fejlfinding af mange netværksproblemer: kommandoen 'ping'.