Sådan konfigureres en Microsoft VPN-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Åbn guiden Konfigurer server

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.'

2.

Åbn 'Administration Tools.'

3.

Åbn 'Configure Your Server Wizard.'

Kør serverguiden

1.

Vælg 'Brugerdefineret konfiguration.'

2.

Klik på 'Næste'. Siden Serverroll åbnes.

3.

Klik på 'Fjernadgang / VPN-server' og derefter 'Næste'.

Vælg konfigurationsindstillingerne

1.

Klik på 'Næste' på oversigtssiden. Denne side viser dine nuværende valg. Hvis du ikke har foretaget nogen valg, fortæller siden dig at ændre konfigurationsindstillingerne.

2.

Klik på 'Næste'. Konfigurationssiden åbnes.

3.

Klik på 'Virtual Private Network (VPN) og NAT.' Klik på 'Next'. VPN Configuration-siden åbnes.

4.

Vælg en netværksgrænseflade. Klik på 'Næste' for at gå til siden IP-adresseoverdragelse.

5.

Kontroller, at 'Automatisk' er valgt. Dette genererer automatisk og tildeler IP-adresser til fjernsystemer.

6.

Klik på 'Næste'. Siden Navn og adresseoversættelsestjenester åbnes. Kontrollér, at du har valgt 'Aktiver grundlæggende navn og adressetjenester'. Dette fortæller din computer automatisk at tildele IP-adresser til private netværkscomputere, der anmoder dem.

7.

Klik på 'Næste' for at åbne adressen Adresseopgaver. vises på siden.

8.

Klik på 'Næste' for at åbne Administrer flere fjernadgangsservere. Kontroller, at du har 'Nej, brug R udflugt og fjernadgang til at godkende forbindelsesforespørgsler 'valgt. Dette bruger Windows-godkendelse til at bekræfte forbindelsesforespørgsler.

9.

Klik på 'Næste' for at åbne guiden Kompletning af routing og Remote Access Server. Kontroller, at du har de korrekte indstillinger. Klik på 'Tilbage' for at ændre en indstilling på den relevante side, hvis det er nødvendigt. Klik på 'Udfør'.

Tips og advarsler

  • Ved at klikke på 'Afslut' i sidste trin deaktiveres konfigurationsguiden. For at genaktivere den skal du deaktivere routing og fjernadgang.
  • Et virtuelt privat netværk (VPN) giver dig mulighed for at oprette et netværk, der giver fjernbrugere adgang til dit netværk via internettet. Microsoft tilbyder mange værktøjer og systemer til at oprette og administrere VPN'er, men du skal konfigurere VPN'et, før dine brugere kan begynde at få adgang til dit netværk eksternt.