Sådan laver du et Linksys trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut en computer direkte til Linksys trådløse router med et Ethernet-kabel. Ethernet-kablet kan fjernes, når konfigurationen er afsluttet.

2.

Åbn en webbrowser og indtast '192.168.1.1' (uden citater) i adresselinjen. En adgangskode boks vises. Dette er standard fabriksadresse for en Linksys-router. Indtastning af denne adresse fører dig til sin web-grænseflade.

3.

Lad brugernavnet være tomt og indtast 'admin' (uden citater) for adgangskoden. Tryk på 'Enter '-knappen. Efter at' Enter '-tasten er trykket, vises Linksys Web-interface.

4.

Klik på fanen' Trådløs 'øverst på siden.

5.

Indtast et netværksnavn (SSID). Når trådløse enheder opretter forbindelse til Linksys trådløse router, er dette navnet på det trådløse netværk, som de trådløse enheder vil se, og som de vil forsøge at oprette forbindelse. Klik på knappen 'Gem indstillinger' nederst på siden.

6.

Klik på underfanen 'Trådløs sikkerhed'.

< p> 7.

Klik på sikkerhedsstandarden for trådløs forbindelse, f.eks. Disabled, WEP, WPA eller WPA2. Indtast et kodeord, hvis du bruger WEP, WPA eller WPA2. Klik på knappen 'Gem indstillinger' nederst af siden.

Tips og advarsler

  • Hvis alle computere og enheder, der forbinder til Linksys trådløse router, er trådløse (i modsætning til hårdt kablet) Ethernet-kablet, der forbinder en computer til routeren, kan fjernes, når konfigurationen er afsluttet.
  • Trådløse netværk bliver mere almindelige hver dag. Prisen på Linksys trådløse routere er faldet dramatisk i de seneste år, og nye modeller er blevet introduceret med nyere funktioner. De nyere routere understøtter også nyere trådløse internetstandarder for øget hastighed, stabilitet og dækningsområde. En højhastigheds-internetforbindelse delt mellem alle computere i en husstand er let at erhverve og konfigurere. En Linksys trådløse router gør det muligt at dele en enkelt højhastigheds internetforbindelse.