Sådan opretter du et trådløst undernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse router til en computer direkte med et Ethernet-kabel.

2.

Log ind på routerens webinterface. De fleste routere bruger adressen '192.168.1.1' som deres standard.

3.

Konfigurer eventuelle trådløse indstillinger, f.eks. SSID- og krypteringsstandarder. SSID'en (Service Set Identifier) er det trådløse netværksnavn, der vises, når en enhed søger efter et trådløst netværk, der skal oprette forbindelse til. Trådløse krypteringsstandarder omfatter WEP, WPA og WPAv2.

4.

Skift routeren ' s subnet. For eksempel indtast '192.168.2.1' i stedet for standard. Dette er sådan, at den nye trådløse router ikke forstyrrer det eksisterende netværk.

5.

Afbryd forbindelsen til den trådløse router fra computeren og tilslut computeren igen til den normale netværksforbindelse. < /p>

6.

Kobl WAN-porten på den trådløse router til det eksisterende netværk. Træk stikket ud og tilslut strømstikket til den trådløse router, for at det nye undernet skal træde i kraft.

Tips og advarsler

  • Med det trådløse undernet på plads enheder, der er tilsluttet routeren, kan kun få adgang til ressourcer på det trådløse subnet. Disse enheder kan ikke kommunikere med enheder på resten af ​​netværket, selvom de har internetadgang.
  • Trådløse netværk har revolutioneret computerindustrien, især i hjemmet. Husholdninger med flere computere er nu almindelige, og mange af disse computere har trådløse funktioner indbygget i dem. Trådløse netværk kan konfigureres til fuld åben adgang, hvor alle kan forbinde og bruge de tilgængelige ressourcer. Trådløse netværk kan også konfigureres til sikkerhed, så en person skal kende adgangskoden for at få adgang til netværket. Oprettelse af et trådløst subnet tager dette et skridt videre og isolerer det trådløse netværk fra resten af ​​netværket.