Forskel mellem USB og USB2 kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

USB 1.0 og 1.1

Den oprindelige lancering af USB 1.0 i midten af ​​90'erne introducerede en problemfri måde for brugerne at forbinde enheder. Den havde en hastighed på 1,5 Mbps (megabit per sekund) og blev hurtigt udskiftet ved en opdateret version. USB 1.1 opgraderede hastigheden ante til 12 Mbps og korrigerede nogle problemer, der blev opdaget under den oprindelige udrulning.

USB 2.0

I 2002 blev 2.0 versionen tilgængelig. Dubbede 'Hi-Speed USB ', løber den sidste udgave ikke kun betydeligt hurtigere ved 480 Mbps, men den var også bagudkompatibel med de langsommere hastigheder.

Forskellene

Vigtigt er hovedforskellen mellem de originale og 2.0 kabler hastigheden. 2,0 kører så meget som 40 gange hurtigere end USB 1.0.Den øgede båndbredde tillader overførsel af større filer som billeder og videoer. Der er en minimal fysisk forskel, fordi USB 2.0-kablerne altid kommer til afskærmning, og for tidligere versioner var det valgfrit.

Advarsler

Begge typer USB-kabler er kompatible med hinanden, men versi på 2,0 kan køre langsommere på en 1,0 port. USB, eller Universal Serial Bus, kabler er den standard måde at forbinde computere til periferiudstyr som mobiltelefoner og digitale kameraer. USB-kabler bruges også til at forbinde USB-enheder til hinanden. Ifølge Intel bruger over 6 milliarder produkter USB-teknologi.