Hvad er funktionerne i en Ethernet-switch?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Flere computere på Ethernet-netværk bruges til at forbinde til hubs, hvilket skaber et stort kollisionsdomæne. Dette betød, at kun én computer kunne kommunikere på netværket ad gangen, og hver anden computer måtte vente til den første computer er færdig med at sende sin pakke. Med Ethernet-switche er hver computer på netværket på et separat kollisionsdomæne, så computeren kan kommunikere med hinanden samtidigt.

Kollisionsdomæne

Et kollisionsdomæne er området for et netværk, hvor pakker kan kollidere med hver andre og bliver korrupte, hvilket kræver en retransmit. Med et hub, forbundne computere har alle samme kollisionsdomæne. Med en switch er hver forbindelse i sit eget kollisionsdomæne, fordi kontakten adskiller hver forbindelse og håndterer routing af pakker mellem hver port. Dette giver mulighed for flere samtidige kommunikation på tværs af forskellige kanaler på kontakten.

Hastighedsforhandling

Moderne switche har evnen til at konfigurere hver port til en bestemt hastighed eller for at automatisk forhandle hastigheden for hvert link. For eksempel vil en gigabit-switch konfigureret til automatisk forhandling teste forbindelsen for at se om den understøtter fuld gigabit-hastighed. Hvis linket ikke understøtter gigabit-hastigheden, falder det tilbage til 100 megabithastighed og endelig til 10 megabithastighed, hvis 100 megabit ikke understøttes.

VLAN'er

Dyrere kontakter understøtter en funktion kaldet Virtual Local Area Netværk eller VLAN Når to forskellige netværk er på et separat undernet, skal de bruge en router til at kommunikere med hinanden. Derudover er ressourcerne i et netværk, såsom fil- og printerdeling, utilgængelige på det andet netværk uden yderligere konfiguration i routeren.Normalt når enheder er forbundet til en enkelt switch, deltager de alle på samme undernet og kan dele ressourcer. VLAN'er opdeler forbindelserne til to eller flere undernet for at opdele netværksressourcerne. Selvom enhederne er alle tilsluttet samme switch, skal en router bruges til at kommunikere mellem de adskilte VLAN-undernet.