Internet retsmedicinsk træning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Ved hjælp af praktiske øvelser underviser internet kriminalundervisning eksaminatorer hvordan man bruger softwareværktøjer til at analysere de websites, en computerbruger har fået adgang til. Deltagerne lærer også, hvordan man gendanner e-mail- og onlinemeddelelsesdata for at genskabe brugerens vaner på et bestemt system.

Fordele

Internetforensics er en vigtig del af kriminel efterforskning, især i hvide-kriminelle forbrydelser, hvor penge Overførsler og kommunikation mellem parterne kan fremlægge bevismateriale. Virksomheder bruger retsmedicinsk uddannelse til at overvåge de aktiviteter, som deres medarbejdere engagerer sig i, mens de logger på virksomhedens netværk.

Funktioner

Internetkursusuddannelsen forbereder computerteknikere til at gendanne adgangskoder og kontaktlister, selvom de er blevet slettet fra systemets aktive hukommelse. Teknikere lærer også at genoprette information om filer, der er blevet sendt og modtaget via internettet. Internetforensics er nyttiggørelse af data, der er gemt i en computer eller et netværk, der afslører sin internethistorie - en færdighed, som retshåndhævende myndigheder og virksomhedens netværksadministratorer anvender. Private virksomheder tilbyder internet kriminaltekniske kurser for organisationer og enkeltpersoner.