Netværksenhederne, der bruges i forbindelse med et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et lokalt netværk eller LAN gør det muligt for alle de computere, der er tilsluttet det, at dele en internetforbindelse og overføre filer indbyrdes. LAN har længe været inventar af kontormiljøer og er nu meget almindelige i hjemmet også. Mange hjem har mere end en computer, hvilket gør oprettelsen af ​​et LAN meget nyttigt. Der er to typer LAN: kablet og trådløst. Flere enheder er nødvendige for at oprette forbindelse til hver af dem.

Computere til forbindelse

Et lokalnetværk forbinder computere med hinanden. Et LAN kan have en computer tilsluttet andre via internettet eller flere computere.

Netværksadapter

Næsten alle computere leveres med indbyggede Ethernet-porte for at oprette forbindelse til et kablet LAN. Hvis en computer på netværket ikke gør det, skal den have en netværksadapter, der tilføjer en Ethernet-port. Hvis computeren ikke har en WiFi-antenne indbygget, skal den også have en adapter, der indeholder en antenne. Disse adaptere er typisk enten eksterne enheder, der forbinder til computerens USB-port eller PCI-udvidelseskort, der tilføjer porte på bagsiden af ​​computeren.

Netværksrouter

En router er en stand-alone boks, der sender datatrafik til computere på netværket. Hvis LAN'et er tilsluttet til internettet, skal routeren være tilsluttet modemet. Internettrafikken kommer ind i routeren og sendes til alle computere på netværket. eller trådløs, men forbindelsen til modemet er typisk forbundet. Nogle modemer indeholder også indbyggede routere, hvilket eliminerer behovet for denne komponent.

Ethernet-kabler

Hvis LAN'et er tilsluttet, skal hver computer være tilsluttet til routeren ved hjælp af Ethernet-kabler. Disse kabler ser ud som tykkere versioner af telefonkabler med lignende (men større) klare plastikpropper.

Modem

Mens det er muligt at have et LAN uden modem, hvis LAN skal forbindes til internettet, det er nødvendigt. Et modem tillader også r emote adgang til computere på LAN. Et modem er en enhed, der forbinder til en kilde til internettrafik (tv-kabel, telefonlinje eller cellulært signal) og behandler det for at give computere adgang til internettet.

Delt computer (valgfri)

Det er muligt at opbygge et trådløst LAN uden en router ved at bruge en computers trådløse antenne. Klik på 'Opret Netork' i 'Netværk' -kontrolpanelet. Når netværket er givet et navn og et kodeord, kan andre computere få adgang til hinanden gennem det .