Sådan indstilles tilladelser på FAT32 til XP Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og skriv 'cmd' i tekstboksen i pop op-menuen. Tryk på 'Enter' for at åbne kommandoprompten 'Dokumenter og indstillinger'.

2.

Skriv 'konverter drive\_letter: / fs: ntfs' hvor 'drive\_letter' er din FAT32 partition. Tryk på 'Enter' for at konvertere dit filsystem. Det tager et par minutter. Genstart computeren, når konverteringen af ​​filsystemet afsluttes.

3.

Klik på Windows 'Start' -knappen igen, når dit system har fuldført genstart. Klik på 'Kontrolpanel' og 'Administrationsværktøjer', og dobbeltklik derefter på 'Computer Management'.

4.

Klik på 'Aktier' i afsnittet 'Delte mapper'. Dette viser alle dine aktier på computeren. Højreklik på et navn og vælg 'Egenskaber'.

5.

Klik på 'Tilføj' for at åbne en konfigurationsdialogboks. Vælg en bruger fra listen over konti. Dette er den bruger, du vil tillade eller nægte adgang. Marker 'Tillad' eller 'Afvis' i afsnittet 'Tilladelser til gruppe eller bruger'. Klik på 'OK' for at gemme dine tilladelsesindstillinger.

FAT32-filsystemet er et gammelt DOS-partitionsformat, der stadig er konfigureret på nogle computere. Hvis du vil bruge tilladelsesindstillinger på din Windows-computer og dele dine mapper, skal du konvertere dit FAT32-filsystem til NTFS og indstille tilladelser ved hjælp af Windows Kontrolpanel. Konvertering til NTFS er et hurtigt og nemt trin, og Windows har en grafisk grænseflade, der hjælper dig med at administrere tilladelser til netværksaktier.