Sådan konfigureres delte Windows-mapper til maksimal netværksbeskyttelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Kontrolpanel.' Klik på 'Administrative værktøjer', og dobbeltklik derefter på 'Computerhåndtering'. Dette åbner et konfigurationsvindue.

2.

Klik på 'Systemværktøjer' for at udvide en liste over muligheder. Højreklik på den mappeandel du vil redigere i afsnittet 'Delte mapper'. Klik på 'Egenskaber' for at åbne et nyt konfigurationsvindue.

3.

Klik på fanen 'Del tilladelser'. Klik på 'Alle' -gruppen på listen, og klik på 'Slet'. Dette fjerner tilladelser for alle brugere, så nu skal du tilføje tilladelser tilbage en-til-en. Angivelse af brugere, der kan få adgang til mappen, begrænser adgangen til kun de brugere, hvilket er de maksimale tilladelser, du kan angive i en delt mappe.

4.

Klik på knappen 'Tilføj' . Dette åbner en liste over brugere på dit netværk. Klik på hver bruger, du vil give adgang til. I afsnittet 'Tilladelser for gruppe eller bruger' skal du markere 'Tillad'. Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne.

5.

Klik på knappen 'Tilføj' igen. Denne gang klikker du på de brugere, som du specifikt nægter adgang til aktien. Marker 'Nægt' i tilladelseslisten. Klik på 'OK'. Dette blokerer specifikt den valgte bruger fra at se de delte filer. Dette betyder, at du ikke har adgang til mappen i fremtiden. Windows bruger de mest restriktive tilladelser, når du tillader adgang, så hvis du specifikt nægter en bruger og senere tillader en bruger adgang til aktien, tager Windows 'nægt' Indstil som prioritet og blokerer adgang.

Windows giver dig mulighed for at indstille konfigurationer som tilladelser til delte mapper. Som standard indstiller Windows den delte mappe med tilladelser for alle at få adgang til den. For at maksimere beskyttelse og blokere uønsket adgang skal du fjerne 'Alle' fra listen over tilgængelige brugere og angive de brugere, der har adgang til mappen. Dette beskytter dine oplysninger mod at blive stjålet, og det begrænser brugerne, der kan redigere dokumenterne.