Tre typer VoIP-teknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice Over Internet Protocol, også kendt som VoIP, er en metode til at bruge internettet til at foretage og modtage telefonopkald uden at skulle gå gennem en konventionel telefonlinje. Denne type telefonsystem vokser hurtigt i popularitet, da det har vist sig at være billigere i mange tilfælde end traditionelle telefonsystemer. Derudover er VoIP-opkald ofte klarere, og langdistanceopkald og lokalopkald kan laves via VoIP uden at pådrage yderligere gebyrer, der ville eksistere, hvis du brugte en almindelig telefonlinje. Der er tre hovedtyper af VoIP-serviceteknologi, der findes, og hver type er lidt anderledes.

House VoIP

Et VoIP-system anvendes til virksomheder, der har penge til at købe telefonsystemet direkte og oprette og opretholde det til at håndtere alle forretningsbehovene. House VoIP-systemer kræver køb af PBX-router, samt dedikerede servere og internetforbindelser til at håndtere alle behovene i virksomheden og telefonsystemet. I et House VoIP-system er den oprindelige investering dyrere, fordi udstyr skal købes og installeres, men fordelene på lang sigt er fuldstændig virksomhedskontrol af telefonsystemet og ingen månedlige gebyrer, da udstyret og service tilhører den erhvervslivet.

Hosted VoIP

Hosted VoIP bruges generelt til nyere virksomheder med færre ressourcer, der også kan være usikre med hensyn til deres fremtidige telefonbehov eller deres vækst. Hosted VoIP indebærer at abonnere på en tjeneste, der leverer og vedligeholder telefonerne og hostingudstyret som servere, og som opkræver et månedligt eller halvårligt gebyr baseret på brug eller en forudbestemt kontraktperiode. Hosted VoIP har fordelen af ​​fremtidig fleksibilitet, men ulempen ved en månedlig betaling og hovedsagelig leasing af udstyret i stedet for at eje det.

Hybrid VoIP

Hybrid VoIP er en tydelig anden type VoIP-teknologi, idet den tillader brug af et eksisterende konventionelt telefonsystem sammen med et VoIP-system, der kan bruges til at reducere telefon- og dataoverførselsomkostninger. Hybrid VoIP tillader også virksomheder at beholde deres eksisterende konventionelle telefonsystemer, som måske har været installeret til betydelige omkostninger for dem, og som stadig kan fungere, men som koster for meget til at bruge som en eneste form for telefonkommunikation. Hybrid VoIP muliggør maksimal integration med gamle systemer med minimal systemafbrydelse.