WAN Data Link Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Eksempler

De to primære datalinkprotokoller, der anvendes over WAN, er High Level Data Link Control-protokollen (HDLC) og Point-to-Point Protocol (PPP). PPP er faktisk et bundt af protokoller. HDLC er en del af et pakke af protokoller, der kaldes X.25.

Funktion

Datalinkprotokoller er ansvarlige for forhandlingsparametre, når der oprettes et link. Disse parametre omfatter rammestørrelse og clockhastighed. Fejlfinding er også en del af deres ansvar. Dette indebærer primært detektering af tabte data. Datatilkoblingsprogrammet vil sende inaktive pakker for at opretholde uretiketten, når der er en lullet i datatrafik. Protokollerne er også involveret i at lukke en forbindelse.

Funktioner

Siden IBM producerede Synchronous Data Link Control Protocol (SDLC) i 1975, har alle Data Link Protocols været bitorienterede. Udformningen af ​​SDLC påvirker designet af alle datalinkprotokoller, der anvendes på WAN'er i dag. Der findes en række forskellige Data Link Layer-protokoller til Wide Area Networks (WAN). Et WAN er et netværk, der dækker et stort område. Det kan muligvis forbinde Local Area Networks sammen eller WAN'er. Internettet er et WAN.