Dial-Up Internet og DSL og kabel sammenligning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkaldsmodemer

Opkaldstjeneste er langt den billigste måde at få adgang til internettet, men det er også den langsomste, med upload og downloadhastigheder på 56 kilobytes (Kb) per sekund. Det er bedst egnet til folk, der bare bruger internettet til at kontrollere e-mail, gøre noget let websurfing og sende onlinemeddelelser.

DSL Internet Service

Digital abonnentlinje (DSL) giver dedikeret båndbredde, som du ikke har skal dele med andre brugere. Uploadhastighed varierer fra 128 til 768 Kb pr. Sekund, og downloadhastigheden varierer fra 768 Kb til 7,1 Mbit (Mb) pr. Sekund. DSL er nemmere at installere. Det kan være billigere end kabel internet service og giver tilsvarende sikkerhed og ydeevne. DSL er dog ikke tilgængelig på alle områder, da telefonlinjen til dit hus skal kunne bære tilstrækkelig båndbredde, og du skal være tæt nok til telefonselskabets centrale kontor.

Kabel Internet Service

Internetadgang til kabel deles af naboer, så den faktiske hastighed afhænger af, hvor mange personer der bruger tjenesten til enhver tid. Uploadhastigheder spænder fra 384 Kb til 1,5 Mb pr. Sekund, og downloadhastigheder varierer fra 1 til 20 Mb pr. Sekund. Det er lettere tilgængeligt end DSL, da de fleste kabel-tv-udbydere også leverer internetservice, og da ikke alle telefonlinjer er kvalificerede til at bære DSL-service. Kabel-service svarer til DSL med hensyn til ydeevne og sikkerhed. Den slags internettjeneste du vælger afhænger af, hvad dine behov virkelig er. Nogle mennesker har krav til arbejde eller livsstil, der kræver højhastighedsforbindelser, mens andre blot ønsker at tjekke e-mail en gang imellem.