Hvordan ændrer jeg et Cisco 2900Xl kodeord?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut kontakten til din computer. Ved hjælp af det blå serielle kabel, der typisk følger med kontakten, skal du tilslutte den 9-polede d-shell-stik til den serielle port på din computer. Tilslut RJ-45-stikenden (det ser ud som en telefonstik, kun større) til konsolporten på 2900XL-kontakten.

2.

Konfigurer en terminal session til at kommunikere med knappen. Tænd din computer og åbn en terminal emulator ansøgning, såsom Putty eller HyperTerminal (begge er gratis) og konfigurere en terminal session som følger:9600 baud

ingen paritet

1 stopbit

8 databit

Xon / Xoff flowstyringGem denne konfiguration med et navn, som du vil genkende som det, du bruger til at konfigurere Cisco-switchen.

3.

Hold nede ' mode '-knappen, der er på forsiden til venstre for Cisco 2900XL-kontakten, og tilslut strømkablet for at tænde det. Se Stat LED. Fem sekunder efter det slukker, slip tilstandsknappen. SYST-LED'en begynder at blinke gul.

4.

Forbered kontakten til nulstillingsproceduren og omdøb den nuværende konfigurationsfil. Ved kommandoprompten skal du udstede følgende kommandoer til kontakten:flash\_init

load\_helper

dir flash:

omdøbe flash: config.text flash: config.old

5.

Start 2900XL-kontakten. Ved kommandoprompten skal du udstede kommandoen 'boot' og trykke på 'Enter'. Ved 'System Configuration Dialog' spørg svaret 'n' og tryk 'Enter' to gange for at vise 'Switch u0026 gt;' hurtig.

6.

Ved 'Switch u0026 gt;' Hurtig udsted kommandoen 'en' og tryk 'Enter'. Dette skal ændre prompten fra 'Switch u0026 gt;' at skifte#.' Nu skal du omdøbe konfigurationsfilen som følger:omdøbe flash: config.old flash: config.textTryk på 'Enter', når du bliver bedt om et destinationsfilnavn for at acceptere standardværdien.

7.

Kopier konfigurationsfilen i 2900XL-hukommelsen med følgende kommando:kopi flash: config.text system: running-configTryk på 'Enter', når du bliver bedt om et destinationsfilnavn at acceptere standardværdien.

8.

Opret nye adgangskoder ved at udstede følgende kommandoer:conf t

aktiver hemmelig spswd (spswd = din nye hemmelige adgangskode)

aktiver adgangskode enpswd (enpswd = dit nye adgangskode)

linje vty 0 15

adgangskode tpswd (tpswd = din nye terminaladgangskode)

login

line con 0

adgangskode cpswd (cpswd = din ny konsoladgangskode)

skriv hukommelse2900XL vil udstede en 'Building Configuration' besked. Når du ser meddelelsen [OK] ved Sw1 # -prompten, har du gennemført adgangskodeændringen for Cisco Catalyst 2900XL-kontakten.

Catalyst 2900 Series-switchen er en af ​​bidragyderne til Cisco's succes på netværksudstyrsmarkedet. 2900XL er en model, der kan findes til en rimelig pris, og funktionaliteten er robust nok til at levere pålidelige og effektive netværkskoblingstjenester. Hvis du køber en forud ejet Cisco 2900XL, skal du muligvis ændre adgangskoden, før du kan konfigurere den efter dine behov. Heldigvis har Cisco opbygget en procedure i 2900XL'en, som du kan bruge til at ændre adgangskoden.