Internet Protocol Problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Nøglefunktionen i Internet Protocol er dens adressestruktur. En IP-adresse er ikke den fysiske placering af en computer - det er MAC (Media Access Control) -adressen. Kortlægninger mellem disse to sæt adresser udføres af en netværksrouter. En MAC-adresse er som en postadresse; IP-adressen er som et telefonnummer.

Problem

Mobiltelefoner bryder forbindelsen mellem et telefonnummer og en fysisk placering. Det samme problem opstår med IP adressering. En IP-adresse fører i sidste ende gennem en router kortlægning til en fysisk placering. Men hvad sker der, hvis destinationsenheden er mobil og ikke længere kan kontaktes af den oprindelige router? Dette er et stort problem for IP-adressering.

Fremtid

Udover de komplikationer, der præsenteres af mobilenheder, står Internet Protocol også over for et andet problem. Der er en grænse for antallet af IP-adresser, der kan eksistere i IP-adressestrukturen. Hver IP-adresse, der er forbundet til internettet, skal være unik. For at udvide antallet af IP-adresser og til at løse problemet med mobile IP-adresser, bliver Internet-protokollen omskrevet. Dette projekt kaldes IPv6. Internet Protocol (IP) er kendt som adressering af kommunikationsteknologi. IP bruges ikke kun til internettet, men også til private netværk.