LCP Link Control Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

LCPs rolle i transmissionen af ​​data er at forhandle mellem afsender og modtager, når der etableres et link. Dette kræver, at de to sider er enige om parametre for transmissionen. Faktorer som dataramme størrelse skal aftales. Det er også LCPs ansvar at signalere terminering af et link.

Funktioner

Udover at etablere og afslutte et link er LCP også involveret i at opretholde dette link. LCP-kontrolpakker vil interject i strømmen af ​​data for at rapportere afviste rammer.

Formål

Funktionerne i LCP synes at duplikere de funktioner, der forventes ved transportlagret i kommunikationsprotokolstakken - normalt udført af transmissionsprotokolprotokollen (TCP) eller UDP (User Datagram Protocol). Højere niveau kontrol foretages på Transport Layer. Data Link Layer protokoller interagerer med Transport Layer og implementerer højere niveau kommandoer. Link Control Protocol (LCP) er en del af Point-to-Point Protocol (PPP). Denne protokol fungerer ved 'Data Link Layer' i kommunikationsprotokolstakken. Dette er et niveau under internettet, eller netværk, lag. Data Link Layer protokoller har til opgave at skifte data til elektroniske pulser.