Sådan bruges en proxy på OpenDNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn proxy-softwarens konfigurationsfil i et tekstredigeringsprogram, f.eks. Notesblok. F.eks. er konfigurationsfilen for blæksprutte 'squid.conf.' Klik på 'File / Open' og browse til Squid-mappen, der indeholder konfigurationsfilen, og klik derefter på 'Åbn'.

2.

Find DNS-parameterindstillingen for proxysoftwaren. Søg efter en post svarende til ' dns\_nameservers 'eller' dns\_server '.

Indtast følgende IP-adresser ud for' dns\_nameservers 'eller lignende etiketter:208.67.222.222

208.67.220.220

4.

Genstart proxy-serversoftwaren. Proxyserveren leder nu alle DNS-anmodninger gennem OpenDNS i stedet for internetudbyderen.

OpenDNS er en populær Domain Name Resolution (DNS) tjeneste, der gør det muligt for enkeltpersoner og organisationer at udnytte sine hurtige servere til at løse domænenavne. Tjenesten tilbyder et hurtigere og mere pålideligt middel til at oversætte domænenavne til egentlige IP-adresser end de fleste internetudbydere. OpenDNS tilbyder en række DNS-tjenester, der hjælper med at øge navneopløsningshastigheden og forbedre netværksydelsen. For at udnytte OpenDNS-tjenester kræver nogle gange webproxyservere ændringer, så softwaren ved, hvor de skal henvise DNS-anmodninger.