Sådan bruges et Gigabit Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær en længde af datakabel, og fjern en halv tomme af den ydre isolationsjakke fra hver ende af snitlængden af ​​kablet.

2.

I hver ende af datakablet skal du afbryde hver af de enkelte ledninger. Ordne ledningerne i følgende rækkefølge, venstre til højre: orange / hvid, orange, grøn / hvid, blå, blå / hvid, grøn, brun / hvid og brun. Placer en RJ-45-stikkende (flad side vendt mod dig) over ledningerne, og træk trådene fast i stikket, indtil trådenderne berører forsiden af ​​RJ-45-stikket.

3.

Klem stikket til datakablet.

4.

Fjern hver af parledningerne i den anden ende af kablet. Ordne ledningerne ved denne ende af kablet i følgende rækkefølge, venstre til højre: orange / hvid, orange, grøn / hvid, blå, blå / hvid, grøn, brun / hvid og brun. Anbring en RJ-45 stikkontakt (flad side vendt mod dig) over ledningerne, og træk trådene fast i stikket, indtil trådenderne berører forsiden af ​​RJ-45-stikket. Kram stikket til datakablet.

Ethernet-kabler bruges til at forbinde dele af et kablet netværk sammen. Da computernetværk bliver hurtigere, må også forbindelseskablerne forbedres. Derfor skal du bruge forbindelseskabler, der understøtter overførselshastigheder på en gigabit per sekund, når du samler et Gigabit Ethernet-netværk.Kategori 6 Ethernet-kabler (eller Cat6 for kort) kan understøtte højhastighedsdataoverførselshastigheder for et Gigabit Ethernet-netværk. Disse kabler er også elektrisk kompatible med ældre udstyr, som f.eks. 10BaseT og 100BaseT Ethernet-hub og -kontakter. Faktisk er proceduren for oprettelse af et Cat6 Ethernet-kabel identisk med proceduren for oprettelse af et Ethernet-kabel af kategori 5.