Sådan får du adgang til systemer i et netværk med CMD

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Skriv 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne Windows-kommandolinjeværktøjet.

2.

Skriv 'netbrug /?' og tryk på 'Enter'. Dette viser syntaxen for kommandoen, og det er nyttigt, hvis du glemmer, hvordan man udfører kommandoen i fremtiden.

3.

Skriv 'netbrugsdrev: \\ computer \ ShareName / persistent: yes 'og tryk på' Enter. ' Udskift 'computer' med det fjernsystem, du vil have adgang til og 'sharename' med den delte mappe. Administratorer kan bruge 'C $' for share name, som forbinder direkte til hoved C-drevrot. Vedhæftelsen 'vedvarende: ja' fortæller computeren at kortlægge drevet næste gang du starter computeren.

'CMD' -værktøjet er Windows-kommandolinjeværktøjet. Kommandolinjeværktøjet åbner en DOS-prompt, hvor du kan skrive kommandoer i stedet for at bruge den grafiske grænseflade. Dette er praktisk for systemadministratorer, der hellere vil indtaste hurtige kommandoer for at få adgang til fjernsystemer. Kommandoen 'Netbrug' giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et fjernsystem. Denne kommando kortlægger et netværksdrev, så du har adgang til fjerncomputere 'mapper og filer.