Sådan forhindrer du en administratoradgangskodeændring

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Skriv 'gpedit.msc' i tekstboksen, og tryk på 'Enter.' Dette åbner Windows Group Policy Editor.

2.

Klik på ikonet til venstre, der er mærket 'Brugerkonfiguration.' Dette udvider andre muligheder. Klik på 'Administrative skabeloner', derefter 'System' og derefter 'Ctrl + Alt + Del-indstillinger.'

3.

Dobbeltklik på 'Fjern skift adgangskode'. Dette åbner et konfigurationsvindue. Vælg 'Aktivér' for at aktivere politikken. Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer.

4.

Genstart computeren. Log på ved hjælp af administratorkontoens navn og adgangskode. Klik på 'Ctrl + Alt + Del' for at kontrollere dine nye indstillinger. Bemærk, at 'Change Password' knappen er fjernet, så du ikke kan ændre administratorens adgangskode.

Windows Group Policy Editor giver dig mulighed for at styre den grænseflade, der er tilgængelig for dine netværksbrugere. En mulighed du har, er at kontrollere funktionen 'Skift adgangskode' til administratorer og andre klientcomputerkonti. Netværksadministratorer bruger den lokale adminkonto til at logge på en computer fra en fjernplacering. Fjernelse af brugerens evne til at ændre denne adgangskode forhindrer eventuelle problemer med at logge ind, mens du fejler og servicerer en computer.