Sådan installeres et CAT6-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et CAT6-kabel med den længde, der kræves for at tilslutte din pc til din switch, router eller modem.

2.

Stik den ene ende af kablet ind på din computer. Det vil snappe lige ind i den eksisterende Ethernet-port.

3.

Slut den anden ende af kablet til netværksenheden. Du kan have en switch, en router eller et modem. Hvis dine enheder understøtter CAT6. Du vil straks nyde den øgede båndbredde og mere pålidelige signal. Hvis ikke, vil kablet fungere nøjagtigt som en Cat 5 / 5e ville. Det er helt bagudkompatibelt.

Tips og advarsler

  • Hvis du har brug for at løbe igennem vægge, skal du ansætte en professionel kabler. Han vil vide, hvordan man forhindrer signalproblemer, samt at vide, hvordan man installerer med mindst skade på eksisterende vægge.
  • CAT6 er en Ethernet kablingsstandard, der erstatter CAT5e. Dette kabel kan understøtte en båndbredde på 250 MHz, en stor forbedring i forhold til CAT5e's 100 MHz båndbredde. CAT6 kan også prale af reduceret krystal- og signalinterferens, hvilket giver mulighed for en mere pålidelig forbindelse. Kablet er fuldt bagudkompatibelt med ældre installationer, så du kan installere CAT6 for at forberede dig på fremtidig vækst uden at udskifte routere og switche. De stik, der anvendes på denne kablingsstandard, er RJ-45, hvilket gør installationen identisk med CAT5e.