Sådan laver du et trådløst kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern en tomme af jakken ved hjælp af trådstrimmere, fra begge ender af Cat 5-kablet.

2.

Untwist og adskilt de otte udsatte ledninger i hver ende. Fjern ikke disse ledninger eller fjern dem længere væk end det du har udsat.

3.

Sæt ledningerne i rækkefølge efter 568B lednings specifikationer. De otte individuelle farver skal svare til de otte pins på RJ-45.

4.

Placer ledningerne i rækkefølge fra venstre mod højre, hvid-orange, orange, hvid -grøn, blå, blåhvid, grøn, hvidbrun, brun. Sørg for at enderne af disse ledninger er fine og lige og jævnt trimmet.

5.

Sæt ledningerne i en RJ-45, med klemmen vendt nedad. Sørg for, at dine ledninger forbliver i orden og alle rører ved RJ-45's ende.

6.

Indsæt RJ-45 i det tilsvarende hul på kompressionsværktøjet. Dette komprimerer stifterne ind i ledningerne. Komprimer værktøjet, indtil du føler, at det klikker, og slip, tag RJ-45 ud.

7.

Sæt dine ledninger i samme rækkefølge som beskrevet i trin 4 for den anden enden af ​​dit kabel. Men når du indsætter disse ledninger i RJ-45, vil du have klippet vendt opad.

8.

Kontrollér enden af ​​dit kabel ved at sammenligne de to RJ-45s . Når clipsene vender nedad, skal de farvede ledninger være i den nøjagtige modsatte rækkefølge af hinanden. Enderne af ledningerne skal være lige og helt anbragt i slutningen af ​​RJ-45'erne.

9.

Test dit nye overgangskabel. Hvis du skal bruge kablet som et nullmodem mellem serielle porte, skal du bruge DB-9 og / eller DB-45-adaptere, som du kan købe med dit kabel og RJ-45.

Tips og advarsler

  • Kontroller altid din enhed for at se, hvilken type kabel du skal bruge til forbindelser.
  • Din RJ-45 skal være så tæt på jakken som du kan få det - det er aldrig en god ide at forlade en stor mængde udsatte ledninger.
  • Hvis du begår en fejl med din RJ-45 efter komprimering, skal du afbryde den og prøve igen.
  • Et rollover-kabel rulles bogstaveligt fra en ende til den anden. Denne type kabel bruges typisk mellem en computer og en routerens konsolport.Det bruges også nogle gange med serielle porte mellem en printer eller en router og en computer.Det er ikke et almindeligt anvendt kabel, så sørg altid for, at din enhed ringer til et rollover-kabel. Hvis du har brug for en, kategori 5-kabel og to RJ-45-stik kan bruges til at lave en. Du skal også bruge et komprimeringsværktøj. Dette værktøj komprimerer i bund og grund forbindelsesenden til kablet. på internettet eller i en elektronik butik.