Sådan skifter du en router til en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern din router fra den nye pakke og tilslut antennen til den. Tilslut strømforsyningen og tænd routeren. Vedhæft den ene ende af et netværkskabel til dit internetmodem og den anden til porten bag på routeren, der er mærket 'Internet'. Vedhæft et andet kabel fra bagsiden af ​​din computer til en tilgængelig port på bagsiden af ​​routeren.

2.

Åbn webbrowseren på din computer og brug vejledningen fra producenten af ​​routeren logger ind på den og får adgang til indstillingerne. Naviger til afsnittet 'Fjernstyring' og sørg for at 'Slå fjernstyring til' ikke er markeret. Naviger til afsnittet 'WAN Setup' og sørg for, at 'Standard DMZ Server' ikke er markeret.

3.

Gå til afsnittet 'Attached Devices' og skriv IP adresse på den computer, der skal åbnes på dit netværk.

4.

Gå til afsnittet 'Port Forwarding'. Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Port Forwarding' for at aktivere tjenesten. Fra rullemenuen 'Service Name' skal du vælge den service, du har brug for, f.eks. HTTP eller FTP. I serverens IP-adresse skriver du adressen på den computer, der skal åbnes på dit netværk. Klik på 'Tilføj service'.

5.

Genstart din router for at de nye indstillinger træder i kraft.

Hjemmenetværk med adgang til internettet springer op overalt. Den lethed, som disse netværk er installeret og oprettet, er utroligt. Men en forbindelse er normalt en tovejsgade. Hvis du har adgang til nogle computere på internettet, kan en computer på internettet få adgang til dig eller din computer. Sikkerhed er derfor blevet meget vigtig. Virksomheder bruger meget på at sikre deres netværk. Hvad kan du gøre for at sikre dit hjemmenetværk? Opsætning af en proxyserver er en mulighed. En proxyserver fungerer som en port til dit netværk, en måde at stoppe indtrængende forbindelser på, og det er nemt at konfigurere.