Sikkerhedsproblemer med trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

SSID Broadcasting

Et trådløst netværk s SSID er navnet på det netværk, der vises, når der scannes til tilgængelige netværk.

Når du tillader dit netværk at dukke op i scanningsresultaterne , sender du dit SSID. Ved ikke at sende dit SSID, kan kun de, som du giver SSID til, forbinde til netværket, og det vil ikke være synligt, når du scanner til tilgængelige forbindelser.

Kryptering

Ved at tilføje kryptering til dit netværk beskytter du de data, der overføres mellem enheder, der er tilsluttet netværket. Det giver også et niveau af sikkerhed ved at begrænse dem, der kan oprette forbindelse til netværket, til dem, som kender adgangskoden.

Overvejelser

Det Det er god praksis at ændre standard brugernavn og adgangskode til din trådløse router. Standard brugernavne og adgangskoder er nemme at finde på internettet, og ændring af disse hjælper med at sikre dit netværk fra ubudne brugere og hjælper med at sikre, at dine netværksindstillinger ikke bliver manipuleret. Trådløse netværk er en bekvemmelighed, der bliver mere overkommelig, da teknologien forbedres. Denne teknologi gør det muligt at anvende bærbare enheder stort set overalt. Selv om der er mange fordele, er der også nogle sikkerhedsproblemer, der skal overvejes.