Webmail problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Webmail er en måde for en bruger at få adgang til arbejde eller personlig e-mail fra en stationær e-mail-klient fra hvor som helst ved hjælp af en webbrowser. Uanset om du er en del af et lille opstartsselskab eller en studerende på et universitet, er Webmail en effektiv måde at få adgang til din email fjernt. Men da webmail løbende bruger begrænsede serverressourcer, vil dets brugere stadig opleve visse problemer, der er i gang at blive udstryket.

Manglende evne til at logge ud af webmail

En række brugere rapporterer nogle gange om forekomster, hvor de klikker på logout-knappen, men brugergrænsefladen afspejler ikke, at brugeren er logget ud. Selvom personen er stadig ikke lov til at foretage flere ændringer, før han logger på igen, skærmen skærper utvivlsomt mange brugere. Skift webbrowsere for at identificere årsagen til problemet. Hvis problemet stadig vedvarer i den nye browser, skal du kontakte teknisk support for at løse problemet. .

Ledig diskplads tilgængelighed

Forskellige e-mail-klienter leverer forskellige ressourcer afhængigt af deres indtjeningsmodel og abonnentens krav. Mens Gmail giver næsten uendeligt plads til dine e-mails, er andre klienter ikke så generøse og hub din indbakkeplads til et par megabyte. Dette sætter brugeren i stand til at sikre, at postkassen ikke oversvømmes. Det er forsigtigt at kontrollere indbakken regelmæssigt, sortere posten i mapper og slette de e-mails, der ikke længere er påkrævet. Med nogle webmail klienter, hvis diskpladsen går under et bestemt niveau, vil e-mails automatisk blive slettet uden dit samtykke.

Sikkerhedsadvarsler

Når du åbner webmail ved hjælp af HTTP, bliver nogle gange omdirigeret til en SSL-sikret adresse, hvilket krypterer deres forbindelser. Sikkerhedsadvarslerne genereres normalt, fordi den anvendte SSL ikke er kommercielt tilgængelig, men snarere et selvsigneret SSL. Normalt kan dette problem overses, selv om det måske ligner en første årsag til bekymring, da det ofte ikke anerkendes af computerens beskyttelsessystemer.