Crossover Vs. Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Regelmæssige Ethernet-kabler, også kendt som straight-through-kabler og crossover-kabler, både overfører data mellem enheder som computere, videospilkonsoller, netværksknapper og routere. Direkte Ethernet-kabler transmitterer kun data i én retning, mens krydskabler overfører data i begge retninger.

Brug

Enheder som f.eks. En netværksomskifter, hub eller router kræver ikke et Ethernet-kabel på tværs af siden, fordi selve apparatet skifter retningen af ​​dataoverførslen. En anden løsning er at forbinde to straight-through Ethernet-kabler med en crossover adapter; Adventen af ​​crossover Ethernet-kabler, der er i stand til at transmittere data i to retninger, har gjort adapteren usædvanlig.

Overvejelser

Ifølge Microsoft indeholder nogle nyere computere netværksadaptere, som automatisk skifter dataretningen efter at have fundet en netværks forbindelse. Brugeren kan således oprette et netværk uden et crossover-kabel, en crossover-adapter eller en netværksknap.

Identifikation

Brugere, der ønsker at identificere, om et Ethernet-kabel er lige igennem eller crossover, bør se på stikene (enderne) af kablet med klipene vendt væk. Hvis de farvede ledninger er i samme position i begge ender, er det et almindeligt Ethernet-kabel. Det er et crossover-kabel, hvis positionerne er forskellige. Ethernet-kabler, også kendt som netværkskabler, er en vigtig komponent i små netværk, såsom lokalnetværket i et hjem eller en lille virksomhed. Afhængigt af hans behov kan forbrugeren vælge et crossover eller almindeligt Ethernet-kabel.