De bedste fremgangsmåder til sikkerhedskopiering og gendannelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Administratoren kan sikkerhedskopiere til den lokale harddisk eller en ekstern enhed som f.eks. en dvd, cd eller ekstern harddisk. Hvis harddisken fejler, betyder backup af harddisken, at du også mister dine sikkerhedskopieringsoplysninger. Af denne grund omfatter bedste praksis kopiering af filer til et eksternt medie som f.eks. En dvd, som derefter gemmes på et sikkert sted.

Betydning

Sikkerhedskopierne forsømmes ofte, da en netværksserver eller -computer generelt fungerer korrekt. Men hvis harddisken går i stykker, kan servere, der indeholder kritiske komponenter som f.eks. En database eller brugerrettighedsindstillinger, ikke længere klare forespørgsler. Dette får virksomhederne til at miste penge i medarbejdernes præstationer. Hvis websteder er knyttet til serverens database, vil din onlinewebsite ikke fungere.

Overvejelser

Best practices omfatter også at holde data sikkert. Medierne, der bruges til at gemme sikkerhedskopierne, kræver sikkerhed, så hackere kan ikke få adgang til filerne. Administratorer bør også centralisere backup-placeringen for brugere, så brugerne kan kopiere filer til en mappe. Denne ene mappe sikkerhedskopieres og gendannes af administratoren i tilfælde af en nødsituation. Backup og recovery processer undgå tab af data for dig eller dine netværksbrugere. Du sikkerhedskopierer dine filer til en ekstern lagerenhed. Disse enheder bruges til at gendanne filer eller programmer, der er installeret på computeren. Bedste praksis sikrer dine data og gør det hurtigere for genopretning.