Hvad er PBX-telefoni?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

PBX stammer fra nødvendigheden af ​​at placere og modtage telefonopkald uden at være forbundet af en menneskelig operatør. I 1960'erne blev PBX-systemer udviklet til kontorbrug for at spare penge på intra-office-opkald.

Komponenter

Et PBX-system drives af en logisk processor, som er et softwarepakke, der håndterer opkaldsruting . I de tidlige dage af PBX kræves der specielle telefoner, men dagens systemer kan tilpasse sig næsten enhver eksisterende telefon, herunder mobiltelefoner. En beskyttet strømforsyning bruges typisk for at sikre kontinuerlig funktionalitet i tilfælde af strømafbrydelse. En ekstern trunk line er også nødvendig for at forbinde netværket til eksterne telefonlinjer.

VoIP PBX

I 1990'erne udviklede ingeniører en metode til at sende taledata i pakker over et computernetværk, hvilket førte til fødslen af ​​stemme over internettet PBX. Dette reducerede drastisk prisen for langdistanceopkald, da behovet for langdistancetjeneste blev unødvendig. PBX (private branch exchange) telefoni er et netværk af telefonforlængelser forbundet til en automatiseret switch. Netværket tillader flere slutbrugere at foretage telefonopkald i netværket, ud over at ringe udenfor linjer uden behov for en switchboardoperatør.