Hvordan programmerer jeg Jumbo Rammer på en Cisco 3750E?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg 'Start' -knappen på Windows 7-computeren, vælg derefter 'Søg' feltet og skriv 'cmd'. Højreklik på kommandolinjens ikon, der vises i venstre rude, og klik derefter på 'Kør som administrator' i rullemenuen.

2.

Type 'telnet 10.1. 1.1 'på kommandolinjen, men indtast IP-adressen på Cisco 3750E i stedet for' 10.1.1.1. ' Tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Indtast adgangskoden til telnet, når du bliver bedt om at oprette forbindelse til Cisco 3750E.

4.

Skriv 'aktiver', og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Indtast Privileged Exec-adgangskoden og tryk på 'Enter' -tasten.

5.

Indtast 'config t' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten.

6.

Indtast 'system mtu 1998' og tryk på 'Enter' -tasten. Denne kommando vil aktivere jumbo rammer på 10/100 grænseflader. Skriv derefter 'system mtu jumbo 9000' og tryk på 'Enter' -tasten. Denne kommando vil aktivere jumborammer på alle 10/100/1000-grænseflader.

7.

Indtast 'exit' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Indtast 'Reload' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten for at fuldføre konfigurationen.

Mange Cisco-switche omfatter en funktion, der muliggør fremadrammer, der er større end IEEE-standarden over netværket. Jumbo rammer er generelt nødvendige til applikationer som Storage Area Networks (SANs), hvor store mængder data flytter til og fra en klynge af netværksbundne lagringssystemer. De større 'jumbo' -rammer reducerer netværkets overhead og giver hurtigere samlede datahastigheder. Konfiguration af jumborammer på en Cisco-switch kan udføres i et par trin.