Mobilitetsstyringsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mobil-enhedsteknologier har udviklet sig hurtigt, så brugerne kan udnytte internetbaserede mobilitetstjenester. IP-mobilitetsstyringsprotokoller er designet til at muliggøre de mobile tjenester. Udførelsen af ​​protokoller til mobilitetsstyring vil have stor indflydelse på brugernes oplevelser. Udførelsen og funktionerne i forskellige mobilitetsstyringsprotokoller er vigtige at vurdere i form af signalering.

Intra-Domain Management Protocol (IDMP)

Udviklingen af ​​et effektivt IP-baseret styringssystem til styring af mobilitet inden for et domæne har for nylig tiltrukket meget opmærksomhed. Sådanne systemer er nøglen til at opnå en problemfri integration af mobilnetværk med IP-baserede netværk på internettet. er designet til at styre mobilitet inden for et domæne, kendt som styring af mobil mobilitet til næste generation af trådløse netværk. IDMP er modulært og simpelt, da det bruger eksisterende protokoller som Mobile IP (Internet Protocol). Mange mobilnetudbydere har tilbudt IP- baserede mobilitetsstyringsløsninger til understøttelse af real-time applikationer i næste generations netværk. Funktionerne i denne protokol omfatter evnen til at sende pakker til mobilens ne w vedhæftet fil og sikre, at pakker overføres korrekt under hånd-offs og bevægelser.

Proxy Mobile IPv6

Mobil IPv6 er en netværksbaseret mobilitetssupportreference, som er standardløsningen til global mobilitetsstyring i IPv6-netværket til mobilnode, mens Proxy Mobile IPv6 er en netværksbaseret mobilitetsstyringsprotokol. Denne netværksbaserede mobilitetsstyring tillader IP-mobilitet for en vært uden at deltage i nogen mobilitetsassocieret signalering. Netværket har ansvaret for at styre IP mobilitet for værten. Mobilitetsenhederne i netværket kan spore værtsaktiviteterne og udløse den ønskede mobilitetssignalering. Proxy Mobile IPv6 giver mobilitet til IPv6-værter, der ikke har mobil IPv6 i deres stak. Dette opnås ved at udvide Mobile IPv6-signaler.

En multifolk Mobility Management Protocol

Mobilitetsstyringsprotokoller, der integrerer cellulære og ad hoc-netværk er i øjeblikket under undersøgelse. Der findes ingen strukturerede mobilitetsstyringsprotokoller for disse heterogene multi-hop-netværk. Denne type protokol er designet til at spore en mobilnode i et komplet netværk ved hjælp af minimumsomkostninger.