Proxy Data Risici

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ved hjælp af en proxyserver kan du gennemse og besøge hjemmesider uden at udsætte din egentlige IP-adresse - din computers internetprotokoladresse. I stedet vises proxyserverens IP på dine besøgte websites. Derved holder du din browserhistorik privat ved at forbinde og udnytte proxyserveren.Men du kan være i stor risiko ved at bruge en proxyserver, da du kanaliserer alle dine data via en enkelt server og efterlader en komplet log over websteder, du har besøgt på den proxy. Endnu værre, proxy serveren ejer kan muligvis opfange de data, der overføres via den.

Usikker Proxyserver

Når du bruger en proxyserver, er det afgørende at vide, hvem der ejer og administrerer det, og hvis det er sikkert. Hvis du bruger en usikker server , dine private data er helt i fare.Denne data kan blive opsnappet og udnyttet af ondsindede brugere.Den privatlivets fred og fortrolighed er potentielt overtrådt.En log af website besøg registreres.Proxy server brugerne har absolut ingen beskyttelse overhovedet. Selv om ejeren af ​​proxyserveren ikke har til hensigt at eksponere dine data, hvis serveren er hacket, hvilket er ret nemt, når det ikke er beskyttet korrekt, er dine data sårbare overfor enhver ondsindet brug.

Marketingselskaber < / h2> Nogle proxyservere anvendes som fronter til marketingfirmaer. Disse proxy-servere registrerer dine surfevaner, analyserer dine surfoplysninger og sender dig spam-e-mails. Et marketingfirma kan indsamle og udnytte de oplysninger, der er opnået via din brug af sin proxyserver til tjener sine markedsføringsformål.Denne aktivitet er gjort mod din vilje og i strid med dataintegritet og fortrolighed.Som nogle proxyer forsøger endda at downloade software på din computer, hvilket kan indebære virus og spyware.

Ikke-krypteret Proxy Server

Når du overfører fortrolige oplysninger via den ukrypterede proxyserver, kan oplysningerne hentes af hackere eller ondsindede brugere, da den ikke er krypteret. Vigtige oplysninger, herunder logins, adgangskoder og kreditkortnumre kunne potentielt blive udsat og husket af en proxy-server ejer. Hvis du ofte anvender anonyme visninger, kan du støde på internetfælder, hvor websteder viser en defekt sikkerhedsforanstaltning; Hvis du indtaster for meget information, kan dette resultere i et endnu værre resultat end ikke-anonymt besøg. Arbejds-proxyserveren og eventuelle arbejdsproxy-kæder, der er knyttet til den, kan se dine oplysninger.