Sådan House Wire Cat6 kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor du vil have dit netværksnav. Dette er hvor alle ledninger løber igennem, så det skal være centralt placeret og tæt på hvor dit internet kommer ind i dit hjem, hvis du forbinder dit netværk med internettet. Installer en switch på denne placering. En switch gør det muligt for mange computere at blive sammenkoblet sammen. Du skal tilslutte kontakten til en overspændingsbeskytter, som derefter sættes i stikkontakten.

2.

Bestem, hvor du vil have dine internetforbindelser placeret. Derefter afgøre, om du vil køre ledningen over døre, langs bundplader eller fastgjort til vægge. Mål afstanden fra omskifteren til hver af disse steder, hvilket tillader et par ekstra fødder i begge ender for slæk og køb ledninger i disse trin.

3.

Tilslut ledningerne til eventuelle tilgængelige porte på kontakten. Tilslut den anden ende af ledningerne til computeren. Din computer skal have et netværkskort, hvor de netværkskabler vil tilsluttes. Et netværkskort har en stik, der ligner en stor telefonstik.

4.

Fastgør ledningerne til vægge, bundplader, dørrammer eller hvor som helst ved at trykke på ledningerne til væggene , så hamrer en u-negle rundt om ledningen indtil den fastgøres til væggen. Du kan købe velcro strimler i stedet for u-negle, hvis du absolut ikke kan sætte huller i væggen. Disse strimler kommer imidlertid ud relativt let, især i områder med høj luftfugtighed.

Tips og advarsler

  • CAT-6-ledningen kan købes i løs vægt, snarere end forudskårne trin. Ulempen ved denne metode er imidlertid, at al ledning skal skæres og stik skal monteres på hver ende. Dette kræver at stringere otte små ledninger i en bestemt rækkefølge i en stik på hver ende af hver ledning. Dette anbefales kun til avancerede brugere.
  • Således ser du ud til at oprette et hjemmetableret internetnetværk. Selvom trådløse netværk giver en række bekvemmelighedsindstillinger, har kablede netværk stadig mange fordele: CAT-6-ledninger kan give hastigheder på op til 1 gigabyte per sekund, kablede netværk aren 'T er udsat for radiointerferens fra andre enheder som trådløse telefoner og mikrobølger, og de er også betydeligt sikrere end trådløse. Kablede netværk tager dog lidt mere tid og forberedelse.