Sådan får du adgang til en hjemmecomputer bag en Linksys-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser på hjemmecomputeren, som du har til hensigt at få adgang til eksternt, og navigere til LogMeIns websted eller den ønskede webside, der giver fjernadgangstjenesten (se Ressourcer). Opret en konto ved at følge registreringsinstruktionerne på hjemmesiden.

2.

Log ind på din nye konto og besøg download skærmen. Du skal downloade et lille værtsprogram til Kør på din hjemmecomputer. Når du er downloadet, skal du installere softwaren og genstarte computeren, så værtsservicen kan begynde at køre.

3.

Fra en fjerncomputer skal du åbne webbrowseren og navigere til webstedet, du har registreret dig med og logge ind på din konto. Naviger til afsnittet, der viser din hjemmecomputer, og klik på linket for at etablere en fjernforbindelse. Når forbindelsen er etableret, vil du kunne se og bruge din hjemmecomputer via internettet .

Tips og advarsler

  • Ikke alle fjernadgang sker via et websted. GoToMyPC, for eksempel req uires en software download. Softwaren kan bruges på begge computere til at etablere en ekstern forbindelse.
  • Hjemmenetværk routere er designet til at fungere som proxyservere. Enhver indgående forbindelse til dit netværk fra internettet henvender sig til routeren og ikke længere, hvilket giver en sikker firewall. Dette forhindrer dig imidlertid i at få adgang til dine computere via internettet, når du ikke er hjemme. Hvis du vil have adgang til din hjemmecomputer, når du er hjemmefra, skal du bruge nogle software, der omgår din router. Der er flere websteder og softwareprogrammer designet specielt til fjernadgang, såsom LogMeIn, Yuuguu, CrossLoop, ShowMyPC og andre.