Sådan opretter du et Windows Server-certifikat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installer et certifikat fra en stand-alone certifikatmyndighed

1.

Opret certifikatet. Brug en webbrowser på serveren til at oprette forbindelse til den frittstående Windows-certificeringsmyndighed (CA) ved hjælp af sin webadresse i form af 'https: // u0026 lt; CA-Name u0026 gt; / certsrv,' hvor u0026 lt; CA-Name er Certifikatmyndighedens navn. Klik på 'Request a certificate' og udfyld onlineformularen, vælg 'Client Authentication Certificate', når du bliver bedt om det. Vælg en 1024-bit nøgle, og vælg at gemme den i den lokale maskinforretning.

2.

Installer certifikatet. Ved afslutningen af ​​online anmodningsprocessen bliver du enten bedt om at 'installere dette certifikat' eller du bliver fortalt, at din anmodning afventer administrator godkendelse. Hvis førstnævnte, klik på linket 'Installer dette certifikat' for at fuldføre installationen. Hvis du skal vente på administrator godkendelse, skal du gøre det og vende tilbage til dette websted, når det er godkendt. På det tidspunkt skal du klikke på linket 'Check on a pending certificate' og derefter 'Install this certificate.'

3.

Bekræft, at certifikatet er angivet i certifikatbutikken. Fra startmenuen skal du klikke på 'Kør ...' og skrive MMC for at starte Microsoft Management Console. Klik på rullemenuen File og vælg 'Add / Remove Snap-in.' Fra menuen til venstre vælg 'certifikater' og vælg derefter knappen 'Computer account'. Klik på 'Næste' og 'Afslut' for at afslutte guiden Tilføj / fjern indlæg. Klik på 'OK' for at få vist certifikatstyringsvinduet. Udvid 'Certifikater' i konsolroten til venstre og klik på 'Personlig' for at få vist installerede certifikater. Identificer, at certifikatet du lige har installeret, er angivet her.

4.

Sikkerhedskopier certifikatet. Højreklik på certifikatet og vælg 'Alle opgaver ...' og 'Eksporter'. Vælg standard certifikatformat og angiv en sikker placering på serveren for at gemme certifikatet.

Installer et certifikat fra en CA-certificeringsmyndighed

1.

< p> Opret certifikatet. Brug en webbrowser på serveren til at oprette forbindelse til den frittstående Windows-certificeringsmyndighed (CA) ved hjælp af sin webadresse i form af 'https: // u0026 lt; CA-Name u0026 gt; / certsrv,' hvor u0026 lt; CA-Name er Certifikatmyndighedens navn. På velkomstsiden klik på 'Request a certificate.' Vælg 'Avanceret certifikat' og 'Indsend en anmodning til denne CA ved hjælp af en formular' i rullemenuen. Udfyld formularen ved at vælge en 1024-bit nøgle og vælg 'Brug lokal maskine butik'. Klik på linket 'Installer dette certifikat' for at fuldføre installationen.

2.

Bekræft, at certifikatet er opført i certifikatbutikken. Fra startmenuen skal du klikke på 'Kør ...' og skrive MMC for at starte Microsoft Management Console. Klik på rullemenuen File og vælg 'Add / Remove Snap-in.' Fra menuen til venstre vælg 'certifikater' og vælg derefter knappen 'Computer account'. Klik på 'Næste' og 'Afslut' for at afslutte guiden Tilføj / fjern indlæg. Klik på 'OK' for at få vist certifikatstyringsvinduet. Udvid 'Certifikater' i konsolroten til venstre og klik på 'Personlig' for at få vist installerede certifikater. Identificer, at certifikatet du lige har installeret, er angivet her.

3.

Sikkerhedskopier certifikatet. Højreklik på certifikatet og vælg 'Alle opgaver ...' og 'Eksporter'. Vælg standard certifikatformat og angiv et sikkert sted på serveren for at gemme certifikatet.

Windows-servercertifikater gør det muligt at godkende og godkende både brugere og tjenester, og mange virksomhedsfunktioner kræver dem. IP-sikkerhed gør for eksempel brug af servercertifikater for at etablere gensidig godkendelse til sikker netværkskommunikation. Vælg en passende kilde, hvorfra du skal oprette dit servercertifikat og installere det ved hjælp af en af ​​disse to metoder.