Sådan opretter du et fjernskrivebord til et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem IP-adressen til den computer, som du gerne vil oprette forbindelse til. Et eksempel er IP-adresse 192.168.0.1.

Åbn din startmenu ved at trykke på Windows-tasten på tastaturet eller ved at klikke på ikonet Windows nederst til venstre på skærmen . Klik på 'Alle programmer' (Eller bare 'Programmer' i Windows XP) og derefter 'Tilbehør.' Find og klik på 'Fjernbordsforbindelse.'

3.

Indtast destinationsdatamaskinens IP-adresse i feltet 'Computer'. Udvid 'Options' -delen af ​​vinduet og indtast dit login-navn i feltet 'Brugernavn'. Klik på 'Gem som' for at vælge placeringen af ​​genvejen for at åbne denne forbindelse igen. Giv det et navn og klik på 'Gem'.

4.

Klik på knappen 'Connect' i vinduet Remote Desktop Connection. Et nyt vindue kommer op. Dette vindue viser fjernskrivebordets skærm som om du var på skærmen. Hvis din login kræver et kodeord, bliver du bedt om det her.

5.

Kør genvejen til fjernskrivebordsforbindelse, hver gang du vil oprette forbindelse til computeren. Hvis du har brug for at logge ind på en anden computer, skal du bare køre Remote Desktop Connection fra menuen Start.

Tips og advarsler < / h4>

  • Hvis du har brug for at ændre indstillingerne for Remote Desktop Connection, skal du finde de gemte indstillinger og højreklikke på filen. Vælg 'Rediger' og gå tilbage gennem indstillingerne.
  • Tag tid til at se mulighederne for at finde andre muligheder, såsom at dele lyd, skærmstørrelse og præstationsindstillinger.
  • Hvis nogen er logget ind på den computer, du forbinder til, bliver han låst uden at bruge maskinen, mens du er tilsluttet. Hvis du logger på med det samme navn, som den tidligere bruger brugte, vil der ikke blive påvirket noget. Hvis du logger på med et andet brugernavn, vil data l os vil forekomme. Sørg altid for at gemme dit arbejde.
  • Adgang til en fjerncomputer på dit netværk er nemt med Microsofts fjernbetjeningsfunktion. Brugere kan styre Windows XP-computere fra Windows 7 / Vista og omvendt. Dette kan bruges til at styre iTunes-biblioteksaktier, hjælpe et familiemedlem i et andet rum, eller endda fejlfinding af computerproblemer. Efter første opsætning er brugen lige så nem som at dobbeltklikke på en genvej.