Værktøjerne til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over IP (Internet Protocol) eller VoIP henviser til evnen til at kommunikere med en person, der bruger en internetprotokol, hovedsagelig internettet. Du bruger visse kontrolprotokoller til at oprette og afslutte telefonopkald via internettet, men du skal bruge de rigtige værktøjer til at komme i gang og afgøre, om dit system er VoIP-klar. Der er også værktøjer til at hjælpe dig med at fejle dit system. Du kan downloade de fleste af disse værktøjer fra tredjepartsleverandører.

H225regregject

Dette værktøj giver dig mulighed for at afbryde H.323-opkald. H.323 beskriver de sæt protokoller, der anvendes til lyd- og visuel kommunikation, og dette er til pakkens netværk eller netværk, der grupperer data i pakker og sender disse oplysninger på én gang. Dette værktøj vil se dit netværk for at finde ud af, om et opkald sker. Når det finder et opkald, vil det sende en Registreringsafvis pakke, som effektivt afslutter opkaldet. Dette værktøj er til Linux og Python operativsystemer. Et lignende værktøj til dette er IAXAuthJack-værktøjet, som afslutter IAX (Inter-Asterisk eXchange) -opkald. Du skal arbejde rundt om disse protokoller for at holde dit telefonopkald aktivt.

Voice over IP Probe

Med Voice Over IP Probe kan du se og teste dine VoIP-opkald for at afgøre, om dit system fungerer korrekt. Det overvåger al realtidstrafik og giver dig en analyse af disse oplysninger og din mediestrøm. Det giver også support til opkald til dine voicemail og / eller IVR (interaktive voice response) tjenester. Dette værktøj giver dig mulighed for at bestemme kvaliteten af ​​dine opkald og tilgængeligheden af ​​tjenester.

VoIP Readiness Tool

Dette værktøj giver dig mulighed for at afgøre, om dit system er klar til at installere et VoIP-system. Det vil hjælpe dig med at finde ud af, om du har de relevante bredbåndshastigheder, eller hvor hurtigt du opretter forbindelse til en DSL, Digital Subscriber Line eller lignende højhastighedstjeneste. Det vil teste, hvor meget en forsinkelse der er mellem dit virtuelle kontor og værktøjets virtuelle kontor. Det kan også bestemme, hvor mange pakker med information, der går tabt i transmission, og hvor mange der bliver beskadiget.

VoIP Analyzer

VoIP Analyzer ligner en standard netværksanalysator, som undersøger oplysninger fra netværket, som det sker. VoIP Analyzer gør det samme som en standard netværksanalysator, bortset fra at den vil overvåge VoIP-signalprotokoller og evaluere dem. VoIP-protokoller tillader Du skal starte og afslutte opkald, og analysatoren vil afgøre, om denne del af dit system fungerer korrekt. Hvis ikke, kan du muligvis ikke ringe til andre via VoIP. Det analyserer også oplysninger, der sendes ud af RTP (Real -time Transport Protocol). RTP leverer lyd- og videopakker over en IP-adresse. Hvis denne stream ikke fungerer korrekt, kan din lyd eller video muligvis ikke gøre det til sin destination, eller det kan påvirke kvaliteten af ​​din lyd a nd video.